IMG_4407_edited.jpg

OVER RAISA

Een muzikaal avontuur

Sinds ik me kan herinneren, maak ik al muziek. Ik groeide op in een gezin waarbij mijn moeder dagelijks zong en mijn vader grote rock en soul helden draaide. Tussendoor kwamen de subtiele klanken van songwriters zoals Bob Dylan, Johnny Cash en anderen. Ik pakte al vroeg een gitaar en experimenteerde met de klanken. Toen ik zo'n 10 jaar was, schreef ik mijn eerste nummer, al was ik te nerveus het ooit te zingen voor iemand.

Op de middelbare school werd het mogelijk muziek te maken met anderen en mijn eerste optredens te doen. Ik leerde meer over muziek theorie en groeide als tekstschrijver. In mijn examenjaar begon ik met optredens in kroegen, terwijl ik opnames maakte in mijn homestudio. 

Na mijn eindexamen ging ik een tussenjaar in. Ik besloot dat dit het perfecte moment was om een album op te nemen in een echte studio. Met een band bestaande uit vrienden ging ik een groots avontuur tegemoet. Het eerste album, Lights On, kwam uit op 14 juni 2019. Deze ervaring smaakte naar meer, en tijdens de corona pandemie schreef ik een nieuw album, geheel opgenomen in mijn eigen homestudio. Het album bevatte iets voor iedereen, for The Lost, The Lonely & The Lovers. Het album kwam uit in november 2020. Op dit moment werk ik hard aan nieuwe muziek!


Door de jaren heen heb ik al op prachtige locaties mogen spelen, zoals in de Melkweg (Amsterdam) en de Pieterskerk in Leiden. We zullen zien wat ik aan dit lijstje mag gaan toevoegen. Ik wil niets liever, dan zoveel mogelijk mensen meenemen op deze reis. Liefs Raisa