OVER RAISA

Een muzikaal avontuur

Sinds ik me kan herinneren, maak ik al muziek. Ik groeide op in een gezin waarbij mijn moeder dagelijks zong en mijn vader grote rock en soul helden draaide. Tussendoor kwamen de subtiele klanken van songwriters zoals Bob Dylan, Johnny Cash en anderen. Ik pakte al vroeg een gitaar en experimenteerde met de klanken. Ik ging op gitaarles en twee jaar later ook op zangles. Toen ik zo'n 10 jaar was, schreef ik mijn eerste nummer. Ik was te nerveus om het te zingen en heb het dus nooit gezongen voor publiek. Hierna volgde vele andere nummers.

Op de middelbare school volgde ik het vak muziek. Ik leerde muziek maken met andere mensen en ook de theorie kwam aan bod. Dit was absoluut niet mijn sterkste kant, maar het bood wel een nieuw perspectief. Ik deed mee aan musicals en speelde in de bovenbouw op alle mogelijke muziekavonden, sommige ook met band. In mijn examenjaar ging ik steeds meer in kroegen optreden, terwijl ik opnames maakte in mijn homestudio. Ik had als doel om tien eigen nummers op SoundCloud te zetten. Als kers op de taart speelde ik een eigen nummer voor mijn eindexamenconcert. Ik werd begeleid door een band.

Na mijn eindexamen ging ik een tussenjaar in. Ik besloot dat dit het perfecte moment was om een album op te nemen in een echte studio. Met de steun van mensen om me heen ging ik een groots avontuur tegemoet. Nu, acht maanden later, kan ik trots zeggen dat het gelukt is. Ik heb nu 80 nummers geschreven en voel dat er nog meer zal komen. Ik heb zin om te ontdekken wat hierna gaat gebeuren en welke mogelijkheden zich zullen gaan voordoen. Door de jaren heen heb ik al op prachtige locaties mogen spelen, zoals in de Melkweg (Amsterdam) en de Pieterskerk in Leiden. We zullen zien wat ik aan dit lijstje mag gaan toevoegen. Ik wil niets liever, dan zoveel mogelijk mensen meenemen op deze reis. Liefs Raisa

 

Inschrijfformulier

  • Facebook
  • SoundCloud

©2019 by Raisa. Proudly created with Wix.com